Zonnepanelen zakelijk kopen?

Zakelijk zonnepanelen aanschaffen? Heel slim. Naast dat je gaat besparen op je energiekosten, bent je ook meteen Duurzaam Maatschappelijk Verantwoord aan het ondernemen. Goed voor het milieu, maar ook zeker goed voor de naam van je bedrijf. Dus zonnepanelen zijn - zeker zakelijk gezien - een win-win.

Zonnepanelen zakelijk kopen

Zakelijke zonnepanelen kopen of huren?

De interesse in zonnepanelen is er, maar je loopt misschien nog rond met de vraag: is het voordeliger om te huren of toch om zakelijk zonnepanelen te kopen?

De overheid wil graag dat ook jij milieuvriendelijk energie verbruikt. Daarom helpt de overheid ondernemers graag een handje met subsidies. Jouw onderneming moet dan wel winst maken om in aanmerking te komen voor deze subsidies.

Daar komt bij dat we een aantrekkelijke prijs kunnen bieden wanneer er grote aantallen wordt gekocht.

Subsidie en aftrek fiscale winst

Zonnepanelen is een investering, maar uiteindelijk verdient het zichzelf terug. Wanneer dat is, hangt af van wat je nu verbruikt per jaar. Is dat minder dan 10.000 Kwh? Dan is de terugverdientijd tussen de 5 en 8 jaar. Verbruikt je nu meer dan 50.000 kWh, dan duurt het terugverdienen iets langer: 14 tot 17 jaar.

Daar komt bij dat je ook een beroep kunt doen op subsidies. De overheid wil namelijk dat ook jij duurzame energie gaat gebruiken. Thuis en op de zaak. Wanneer je als bedrijf in energiezuinige technieken investereert, kun je gebruik maken van de regeling Energie-investeringsaftrek (EIA). Je kunt dan 45% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst. Op die manier heb je al een hele stap gemaakt in het terugverdienen van de zonnepanelen.

Welke zonnepanelen kopen?

We leveren zonnepanelen van merken als URE en Q-CELLS. Beide een uitstekende keus. De panelen van Q-CELLS zijn ook zeer effectief bij relatief weinig zonnestralen. En als de zon wel flink schijnt en de temperaturen zijn tropisch te noemen, dan is dat geen probleem voor beide merken. Zonnepanelen moeten dan ook wel tegen alle weersinvloeden kunnen, gezien ze het hele jaar door op je dak liggen. Maar de panelen zijn ook opgewassen tegen extreme weersomstandigheden, zoals een pak sneeuw of stevige winden en extreme temperaturen.

Zakelijke zonnepanelen van Q-CELLS & URE

Jouw voordelen van groothandel LEPO Solar

  • Aantrekkelijke prijzen bij grote aantallen
  • Altijd bereikbaar voor vragen en advies
  • Gaat er een paneel onverwacht kapot binnen de garantieperiode? Dan vervangen we deze voor u.

Vraag offerte aan voor zakelijke zonnepanelen

Meer weten over zakelijk aanschaffen van zonnepanelen? Vraag een vrijblijvende offerte aan en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.