Zonnepanelen van URE: alles wat je moet weten

1 van de bekendste producenten van zonnepanelen: URE. URE staat voor United Renewable Energy Corporation. Het is een Taiwanees bedrijf dat voortkomt uit de fusie van 3 andere Taiwanese producten: NSP, Solartech en GINTECH. Samen zijn ze de grootste zonnecellen en -panelenproducten van Taiwan.

>De 3 afzonderlijke bedrijven hebben in de afgelopen 10 jaar al een enorme bijdrage geleverd aan de groei van de sector. Zo was NSP voor de fusie al de grootste producent van zonnepanelen in Taiwan en 1 van de 10 grootste producenten ter wereld. URE heeft een productiecapaciteit van 5 GW.

URE levert zonnepanelen aan klanten over de hele wereld, van installateurs die af en toe een dak volleggen met panelen, tot grote bedrijven die een zonnestroominstallatie willen. Bij Lepo Solar vind je verschillende panelen van deze producent, die we uit voorraad kunnen leveren.

 

Eigenschappen van URE zonnepanelen

De panelen die URE produceert, staan bekend om hun hoge kwaliteit. Het is dan ook een zogenaamde Tier 1-producent. Dat zie je terug in een aantal eigenschappen van de panelen.

  • De panelen van URE hebben bijvoorbeeld weinig last van energieverlies. Hun gepatenteerde technologie zorgt ervoor dat de zonnecellen de meeste zonne-energie opvangen en het omzetten naar de maximale hoeveelheid elektriciteit.
  • Ook zijn de zonnepanelen erg stevig. Dat betekent dat ze tegen een stootje kunnen en dat er relatief weinig sneuvelen. Een zonnepaneel van URE gaat normaal gesproken een flinke tijd mee.
  • Wat ook niet onbelangrijk is, is dat de kleur van de zonnepanelen van URE uniform is. Dat zorgt ervoor dat een dak vol panelen er strak uitziet, want het oog wil natuurlijk ook wat.
  • Tot slot staan de zonnepanelen erom bekend dat ze makkelijk te solderen zijn. Dat maakt dat het bevestigen en installeren snel en eenvoudig verloopt.
  • Wat ons ook erg aanspreekt aan URE als zonnepanelenproducent, is dat ze zo groen mogelijk produceren. Ze zijn bijvoorbeeld continu bezig de hoeveelheid afval die ze produceren, te verkleinen.

 

Garanties

Net als bij veel andere producten van zonnepanelen, krijg je bij URE 10 jaar garantie op de producten. Daarnaast krijg je 25 jaar garantie op het vermogen dat de panelen leveren. Dat wil zeggen dat ze 25 jaar na aankoop nog steeds ongeveer 97% van hun oorspronkelijke vermogen leveren.

 

Interessante ontwikkelingen

URE is naast de productie van zonnepanelen ook bezig met producten voor het opslaan van zonne-energie. Dat gaat van oplossingen voor een huishouden tot grote systemen voor zonnevelden. Door zeer efficiënte lithium-ion-batterijen te combineren met andere moderne technieken, leveren ze een complete en betrouwbare opslagmogelijkheid. Het opslaan van zonne-energie is in Nederland nog geen gemeengoed, maar we kunnen ons voorstellen dat dat in de nabije toekomst verandert. Misschien wel met de producten van URE.

 

Meer weten?

Wil je meer weten over zonnepanelen van URE? Dan kun je altijd eens contact met ons opnemen, we helpen je graag verder. Je kunt natuurlijk ook kijken welke panelen we van URE op dit moment in onze webshop aanbieden.