Zonnepanelen van Q-CELLS: alles wat je moet weten

1 van de merken zonnepanelen die je bij ons kunt aanschaffen, is Hanwha Q-CELLS, beter bekend als Q-CELLS. Het hoofdkantoor staat in Seoul in Zuid-Korea, terwijl het technologie- en innovatiecentrum in Thalheim, Duitsland staat. Q-CELLS komt voort uit Q-CELLS AG en Solarfun. Q-CELLS AG werd in 1999 in Duitsland opgericht, tot het in 2012 werd overgenomen door Hanwha.

De productie van panelen vindt sinds 2015 niet meer in Duitsland plaats, maar de panelen staan nog steeds bekend om de Duitse degelijkheid. Dat zie je ook terug, omdat ze 12 jaar garantie bieden op hun producten. Dat is 2 jaar meer dan veel van hun concurrenten aan garantie geven. Q-CELLS heeft fabrieken in Zuid-Korea, Maleisië en de Verenigde Staten. De productontwikkeling gebeurt nog steeds in Duitsland.

Eigenschappen van Q-CELLS zonnepanelen

Kwaliteit is het toverwoord bij Q-CELLS. Ze gaan voor hoge prestaties, efficiëntie en rendement. Of zoals ze het zelf zeggen:
“Garantie beloven is één ding, prestatie leveren is iets helemaal anders – in het bijzonder met het oog op een gebruik van minstens 25 jaar. Want welk nut heeft de beste garantievoorwaarde als de panelen voortdurend moeten worden vervangen?”

De zon schijnt in Nederland niet altijd even fel. De producten van Q-CELLS zijn daarop ingericht. Ook bij een relatief lage zonnestraling van 200W/m2 halen de nieuwste panelen nog steeds 98% van hun oorspronkelijke rendement. Bij stralingswaarden tussen 400 en 900 W/m2 kunnen ze zelfs meer dan 100% halen. Ze geven zelf aan dat ze in vergelijking met panelen van andere aanbieders ongeveer 2% meer opbrengst halen.

Een andere belangrijke factor van het rendement van een zonnepaneel, is de omgevingstemperatuur. Hoe hoger de temperatuur, hoe lager het rendement. De panelen van Q-CELLS staan erom bekend dat ze ook bij hogere temperaturen nog heel goed renderen. Dat maakt het bij de stijgende temperaturen in de Nederlandse zomers geen slechte keuze.

Top Brand PV 2019

In 2019 is Q-CELLS door EuPD Research beoordeeld als 1 van de beste merken van Nederland. Hiervoor zijn installateurs gevraagd naar hun mening over het merk en is er gekeken naar de koopbeslissingen van klanten.

Meer weten over Q-CELLS?

We bieden een aantal panelen van Q-CELLS aan in onze webshop. Wil je meer weten over de zonnepanelen van Q Cells? Dan kun je ook altijd contact met ons opnemen. We helpen je graag verder.