Omvormers

Bij Groothandel LEPO Solar vind je een veelzijdig assortiment omvormers, waaronder string-omvormers, power optimizer-omvormers, micro-omvormers en hybride omvormers. Met topmerken zoals Growatt, Solax, SMA en Solaredge bieden wij betrouwbare technologie, geavanceerde prestaties en innovatieve oplossingen. Of het nu voor residentiële, commerciële of industriële toepassingen is, onze omvormers zijn ontworpen om aan jouw specifieke zonne-energieprojectvereisten te voldoen. Ontdek het complete spectrum en de diverse mogelijkheden. Bij LEPO Solar staan we klaar om je te begeleiden naar de perfecte keuze voor jouw project.

49 producten

Pagina

49 producten

Pagina

Omvormers Groothandel LEPO Solar

Omvormers voor zonne-energiesystemen, spelen een cruciale rol in het omzetten van gelijkstroom (DC) elektriciteit die wordt gegenereerd door zonnepanelen naar wisselstroom (AC) elektriciteit die geschikt is voor gebruik in huishoudens en het elektriciteitsnet. De primaire functie van een omvormer voor zonnepanelen is het converteren van gelijkstroom naar wisselstroom, aangezien de meeste huishoudelijke apparaten en het elektriciteitsnet wisselstroom gebruiken.

Soorten omvormers:

Er zijn verschillende soorten omvormers beschikbaar, waaronder string-omvormers, omvormers met power optimizers, micro-omvormers en hybride omvormers. Elk type heeft zijn eigen voordelen en toepassingen.

String-omvormers:

Deze omvormers worden vaak gebruikt in systemen waarbij zonnepanelen in series (strings) zijn geschakeld. Ze hebben echter één belangrijk nadeel: als één zonnepaneel in de string wordt beïnvloed (bijvoorbeeld door schaduw), kan dit de prestaties van de hele string verminderen.

Omvormers met power optimizers:

Deze omvormers worden gebruikt in combinatie met power optimizers die op elk zonnepaneel zijn geïnstalleerd. Power optimizers optimaliseren de prestaties van individuele panelen en verminderen het effect van schaduw op het hele systeem.

Micro-omvormers:

Micro-omvormers worden direct op elk zonnepaneel geïnstalleerd en zetten de gelijkstroom van dat specifieke paneel om in wisselstroom. Dit zorgt voor een betere prestatieoptimalisatie en elimineert het probleem van prestatievermindering door schaduw op één paneel.

Hybride omvormers:

Deze omvormers kunnen niet alleen gelijkstroom omzetten in wisselstroom, maar ze kunnen ook worden gebruikt in combinatie met batterijsystemen om overtollige energie op te slaan voor later gebruik.

Efficiëntie omvormers:

De efficiëntie van een omvormer is een belangrijk kenmerk. Hoe hoger de efficiëntie, hoe meer van de opgewekte zonne-energie daadwerkelijk wordt omgezet in elektriciteit.

Monitoring en communicatie omvormers:

Moderne omvormers hebben vaak ingebouwde monitoringfuncties en communicatiemogelijkheden, waardoor gebruikers de prestaties van hun zonne-energiesysteem in realtime kunnen volgen en beheren.

Bij het selecteren van een omvormer is het belangrijk om rekening te houden met factoren zoals het type zonnepanelen, de lay-out van het systeem, de locatie en eventuele schaduwproblemen om de meest geschikte omvormer voor de specifieke situatie te kiezen.

Bij LEPO Solar begrijpen we dat betrouwbaarheid en efficiëntie cruciaal zijn voor klanten. Daarom selecteren wij zorgvuldig de omvormers in ons assortiment om te voldoen aan de diverse behoeften van installateurs en projectontwikkelaars. Onze deskundige medewerkers staan klaar om je te adviseren en te helpen bij het kiezen van de juiste omvormers die aansluiten op jouw specifieke projecteisen.