Kabels en toebehoren

Ontdek ons uitgebreide assortiment hoogwaardige solar kabels en bijbehorende accessoires, zorgvuldig samengesteld voor vakkundige installateurs van zonnepanelen. Onze kabels bieden een naadloze en efficiënte aansluiting, geschikt voor zowel binnen- als buitentoepassingen. Hieronder vind je een overzicht van ons assortiment aan kabels en accessoires voor zonnepanelen.

16 producten

Pagina

16 producten

Pagina

LEPO Solar Groothandel: Professionele Solar Kabels voor Duurzame Installaties

Wat kenmerkt een solar kabel? Ook bekend als zonnepaneelkabel, verbindt deze kabel moeiteloos zonnepanelen met de groepenkast en andere elektrische installaties. Hiermee wordt de opgewekte energie soepel getransporteerd naar de omvormer. Onze kabels, met UV-bestendigheid en vaak hittebestendige eigenschappen, zijn tevens waterafstotend, wat een optimale werking bij buitengebruik waarborgt.

Diversiteit in aanbod solar kabels

Ons assortiment omvat diverse solar kabels en accessoires. Naast de standaard zwarte en rode solarkabels bieden wij variatie in lengtes aan. Of je nu kabels per meter nodig heeft of op zoek bent naar kabels voor langere afstanden, zoals onze solar kabels op rollen van 100m, 500m, of zelfs de extra dikke 10mm² kabels, wij voorzien in de behoeften. Deze 10mm² kabels zijn nog dikker dan de 4mm² en 6mm² varianten. Onze kabels zijn geschikt voor zowel wissel- als gelijkstroomaansluitingen en beschikken over een halogeenvrije buitenmantel, wat de rookontwikkeling en uitstoot van schadelijke gassen bij eventuele brand minimaliseert.

Overwegingen bij stroomverlies in kabels

Bij het maken van een keuze is het essentieel om rekening te houden met stroomverlies. De weerstand van de kabel beïnvloedt de kracht van de stroom. Ons assortiment omvat zowel 4mm², 6mm², als 10mm² kabels, waarbij dikkere kabels over het algemeen minder stroomverlies ervaren dan dunne kabels.

Afstand tussen accu en omvormer

Vaak streven mensen naar een grote afstand tussen de omvormer en de accu's. Echter, dit is geen aanbevolen praktijk. Houd de afstand tussen accu en omvormer bij voorkeur zo kort mogelijk voor een optimale werking van het systeem.

Zonnepaneel connector en gereedschappen

Voor het aansluiten van de solarkabels op zonnepanelen bieden wij diverse hoogwaardige zonnepaneelconnectoren aan, inclusief bijpassende krimptangen en montagesleutels. Onze krimptangen maken het eenvoudig om de hulsjes van de kabelschoenen vast te knijpen, terwijl de montagesleutel je in staat stelt de connectoren met precisie aan de kabels te monteren.

Ontdek ons volledige assortiment en vereenvoudig de installatie van zonnepanelen met onze professionele kabels en accessoires. Bij LEPO Solar staan wij klaar om installateurs te voorzien van hoogwaardige oplossingen voor een succesvolle en betrouwbare zonne-energie-installatie.