Onderconstructie

De onderconstructie is de constructie waarop de panelen gemonteerd zijn. Een zeer belangrijk onderdeel van je zonne-energie installatie. De juiste robuuste constructie zorgt er immers voor dat je veilig gebruik kunt maken van je zonnepanelen. Het moet weerstand bieden tegen alle type weersinvloeden en zeker de wind. Maar de onderconstructie zorgt er op een plat dak ook voor dat je de panelen in een gunstige hoek van de zon kunt plaatsen. En zo de meeste zonuren hebt. Alles wat je nodig hebt voor een solide constructie vind je hieronder.

92 producten

Pagina

92 producten

Pagina

Verschillende onderconstructies per type dak

Hoe de onderconstructie eruit moet komen te zien is direct afhankelijk van het type waar de zonnepanelen op komen te liggen. Een schuin dak zorgt automatisch al voor een helling van de panelen. Terwijl je op een plat dak zelf nog een helling moet creëren om te zorgen dat je het maximale uit de panelen kunt halen.

Plat dak

Zonnepanelen op een plat dak liggen meestal in een hoek tussen de 10 en 15 graden. Het kan per installatie verschillen, maar over het algemeen gezien is dit de ideale hoek voor de het beste opwekkend vermogen. En door deze lage hoek blijft de schaduwval, die de panelen automatisch creëren wanneer ze iets schuin staan, minimaal. Je kunt de panelen daarom ook iets strakker op elkaar plaatsen en haal je ook het meeste uit elke vierkante meter ruimte.

Het mooie aan zonnepanelen op een plat dak is dat je zelf de opstelling kunt kiezen. Of je gaat voor de oost-west opstelling of een zuid-opstelling. Bij de eerstgenoemde maak je efficiënter gebruik van het dakoppervlak. Een zuid-opstelling compenseert dit door een hoger opgewekt vermogen. Welke opstelling je ook kiest: voor de onderconstructie maakt het niet veel uit. Ook niet qua kosten.

Schuin dak

Schuin dak? Dan wordt er een systeem geplaatst waar de zonnepanelen in worden gemonteerd in dezelfde hoek als de panelen. Wel vraagt een dak met zonnepanelen weer een andere onderconstructie dan een dak met golfplaten. Voor elk type dakbedekking is er overigens wel een constructie beschikbaar. Ook of de panelen staand komen te liggen of in 'landschap' modus.

Alles voor de onderconstructie bij Leposolar

Van eindklemsteunen, daksteun adapters tot dakhaak uitvulrubbers. Alles wat je bij het monteren van de onderconstructie nodig hebt vind je hier bij Leposolar. Heb je vragen? Of hulp of advies nodig? Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag verder.